Strålebehandlingen startet, men ble stoppet igjen

Tirsdag startet de med stråling første gang. Vegar stroppes fast i bordet med en maske for å ligge stille under strålingen.
Masken omslutter øverste del av skuldrene, hals og hode. Det er kun åpning for munn og nese. Er nok mange som kunne får klaustrofobisk anfall under den maska.. Nå til å begynne med har han ligget inntil en halvtime, men til uka vil det bare ta 15 min å stråe.

Vegar var hoven i høyre del av ansiktet allerede på mandagen når de testet, så de varmet maska over høyre kinn og tinningben, slik at den utvidet seg litt.
Han opplevede strålingen mer ubehagelig enn forventet dessverre. Presset mot høyre del av ansiktet ble nok en bagatell. Han følte at det luktet og smakte ekkelt i tillegg til at det blå lyset plagde han litt. Han var ikke forberedt på dette, og da ble han  ganske bekymret, og gruet seg til videre behandling.
Radiumhospitalet er et utrolig velfungerende sykehus. Vi har bare møtt forståelsesfulle og hyggelige mennesker, og blir fulgt tett opp av sykepleier Elin. Hun er fantastisk med Vegar, og oss voksne.

Strålebehandlingen ble som sagt stoppet, siden betennelsen i ansiktet førte til stor hevelse.  Vegar startet derfor med sin andre antibiotika kur ,etter operasjonen, på torsdag. Jeg så tydelig at hevelesen rundt tinningben og øye hadde gått tilbake allerede i går. Hevelsen er fortsatt ikke helt borte, men han er nok klar for å starte strålingen igjen på mandag:)

Legg igjen en kommentar

Du kan bruke disse HTML-elementene

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Kategorier

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.